Kurs i ölbryggning

Ölbryggning för nybörjare

Vår kurs i riktar sig till dig utan några förkunskaper inom ölbryggning. Du kanske har testat någon enstaka gång, eller aldrig ens försökt. Målet är att du under en dag ska lära dig grunderna i ölbryggning och att du ska få med dig en jäsande vört hem, som sedan förvandlas till öl!

Lär dig brygga öl i Malmö!

Kursdagen

Direkt när kursen startar kastas du och dina kursmedlemmar in i den spännande världen av ölbryggning. Vi varvar teori och praktik och du deltar aktivt i själva bryggningen. Vi brygger med malt, humle, jäst och vatten och kommer inte ta några genvägar.

Malt

Vissa moment innebär en del väntan, då undervisar vi dig i ölbryggningens grunder och du får chans att fråga allt du undrar. Dessutom får du smaka och dofta på råvarorna!

Kursen tar ca 6-7 timmar och vi bjuder på fika. Starten är vanligtvis kl 13.

Vi kommer under kursdagen mäska, sila, laka, koka, kyla och tillsätta jäst för att starta processen med att skapa ett öl.

Just nu brygger vi amerikansk pale ale, men ifall du bokar kursen med dina vänner kan vi komma överens om ett annat recept! Kontakta oss i god tid.

Efter kursen

Det sista vi gör på kursdagen är att den färdiga vörten med jäst tillsatt, som sen ska bli öl, delas upp mellan kursdeltagarna i varsin dunk. Du får alltså med dig den hem! Sedan får du själv observera jäsförloppet och till slut flaska ölen. Du får givetvis även instruktioner och flaskor. Det du själv behöver är en tratt och en kastrull när du ska flaska ölet hemma.

Här hittar du instruktionerna för hur du hanterar vörten du fått med dig hem!

Detta ingår i priset (850:- ink moms)

  • En dags kurs (ca 6-7 timmar) med oss i ölbryggningens grunder, teori varvad med praktik
  • Ca tre liter vört, med jäst tillsatt
  • En 5-liters jäsdunk med lock och jäsrör
  • Flaskor med patentkork som du sedan häller ditt öl i
  • Instruktioner för hur du hanterar din vört
  • Receptet på ölen vi bryggt samma dag

Se köpvillkoren här.
Vört

Plats?

För närvarande håller vi till i en lägenhet i Slottsstaden i Malmö. För allergiker kan det vara värt att veta att det finns en katt i lägenheten.

Övrigt

Under kurser hanterar vi malt och hett vatten, det kan bli dammigt och varmt.

Frågor?

Kontakta oss här!